аксесоари за баня | be4home.com

Аксесоарите за баня

42 0

Дозатори, сапунерки, рафтове, държачи за хартия, закачалки, нагреватели за кърпи – всичко това са дреболии, без които нито една баня няма да стане функционална и удобна. За да не губете време подготвихме три материала за това как да избираме аксесоари и какво да вземем предвид, когато ги поставяме в банята.

Комплект или индивидуално?

Зависи от вас, разбира се! От различни колекции винаги можете да създадете нова, което прави дизайна на банята наистина уникален. Вярно е, че ще отнеме повече време и усилия. Аксесоарите за баня могат да бъдат разделени на три вида:

Икономична класа. Това са евтини пластмасови артикули. Ненадеждни и най-често грозни. Малко вероятно е да се събере една колекция от тези пластмасови части.

Средна класа. По правило това са аксесоари, събрани в колекция. Те също могат да бъдат пластмасови, но това вече ще бъде по-издръжлив материал. Често производителите го комбинират с метал, дърво или керамика. В този сегмент винаги можете да намерите естетически привлекателни и ергономични колекции от аксесоари. Тяхното качество е много по-високо, следователно експлоатационният живот е по-дълъг.

Премиум клас. Това могат да бъдат колекции от световно известни марки. Аксесоарите за баня от това ниво често се представят от авторски серии от известни дизайнери.

Първокласни аксесоари, проектирани да издържат. Обикновено са изработени от метал или естествен камък.

Сапунерка

Сапунерките за твърд сапун могат да имат много форми и да се различават само по материала на производство и метода на закрепване:

– Класически. Такива сапунерки могат да се поставят върху мивка, ръб на вана или рафт. Ако искате сапунерката винаги да ви е под ръка, това не е вашият вариант.

– Стена. Това може да бъде надеждно закрепено към стената или частично да се сваля. Изработен от устойчиво матирано стъкло, оборудван с хромиран месингов държач. Хигиеничен, издръжлив и красив.

– Магнитни. В този случай в дизайна на държача е вграден магнит, а специална метална част (включена в комплекта) е притисната в сапуна.

– На вендузи. Често можете да намерите леки пластмасови сапунерки върху вакуумни вендузи. Могат да се прикрепят към плочка или към огледало. Те падат редовно и са краткотрайни.

– Сапунерка-решетка. Може да бъде както настолен, така и стенен. В последния случай трябва да окачите продукта, така че отдолу да има мивка или вана, така че водата да капе там.

Напоследък много хора започнаха да дават предпочитание на течния сапун. Удобно е и по-хигиенично. Можете да използвате опаковката на производителя на сапуна или да закупите дозатор, който ще бъде част от цялата колекция.

Дозаторите за сапун също могат да бъдат стенни и мобилни. Материалите и методите на закрепване са подобни на описаните по-горе.

Рафтове за баня

За максимално удобство във всяка баня има рафтове, на които са поставени различни аксесоари. Такива рафтове често изпълняват дизайнерски функции, придавайки различни стилистични акценти на стаята. Има няколко вида рафтове за баня:

– Монтиран. Може би най-естетичният и надежден вариант, когато става дума за рафтове от стъкло и месинг с висококачествени крепежни елементи.

– Етаж. Такива рафтове трябва да бъдат класифицирани като мебели поради техния размер и голям капацитет.

– Вграден. Всъщност това са ниши в стената. Често се прави по поръчка.

Ако говорим за общи препоръки, тогава винаги трябва да избирате надеждни, екологични и безопасни аксесоари за баня.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published.