Блуза без ръкави или перфектният аутфит за горещото лято

87 0

Вероятно очаквате с нетърпение топлия летен сезон, но когато това се случи, очакванията ви често се превръщат в големи разочарования. В края на краищата лятото носи със себе си непоносима жега, която е особено трудна за понасяне в голям метрополис. И ако климатиците все още по някакъв начин спестяват в помещенията, тогава на улицата се появява истинска африканска пустиня. И в такива дни трябва да прегледате целия гардероб няколко пъти, за да намерите правилните дрехи. За такива периоди модните дизайнери предлагат да си купите блуза без ръкави – модерно и много удобно нещо, в което всяка топлина ще се понася много по-лесно, но вашият образ ще бъде също толкова красив и безупречен.

Тук обаче, както при избора на всякакви дрехи, трябва да знаете няколко важни нюанса, така че покупката ви да е перфектна.

Първо, линията на раменете и дълбочината на ръкавите са много важни в такива дрехи. С тези параметри можете както визуално да увеличите ширината на раменете си, така и да я премахнете. Ето защо, ако имате фигура “круша”, тоест доста широки бедра и в същото време тесни рамене, трябва да балансирате пропорциите си. За да направите това, изберете блуза, в която линията на рамото НЕ е скъсена, а стига до страничния край на лопатката (малка издатина в края на рамото) или малко по-ниско. Ако, напротив, трябва визуално да намалите доста широк гръб – фигура “триъгълник”, изберете модели с къса линия на раменете. Такива стилове може изобщо да нямат такава линия и извивката може да започне директно от врата.

Второ, ако имате доста големи ръце и искате да ги покриете, моделите без ръкави, но с малки волани по линията на ръкавите, могат да ви подхождат. Сега това е много модерна тенденция, която може перфектно да скрие допълнителната пълнота на ръцете ви. Трето, ако планирате да носите такова облекло, не забравяйте за собствената си хигиена – подмишниците ви трябва да са идеални, защото те няма да бъдат покрити от нищо и могат да привлекат допълнително внимание към себе си. И в този случай е по-добре да използвате безцветен антиперспирант, за да не оставяте петна по дрехите и тялото.

И последното. Ако все още сте горещи дори в такива дрехи, ще ви подхожда шифонена блуза без ръкави. Шифонът е идеално дишащ, позволява на тялото да диша свободно и е приятен за кожата. Продуктите от този материал са идеални за летния период.

Надяваме се нашите съвети да ви помогнат да си купите най-удобната и перфектна блуза за горещото лято. Бъдете красиви и модерни при всяко време!

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published.