Как да продаваме в Амазон

Как да продавате в Amazon

36 0

Амазон е една от големите световни империи. Има всичко и не само се продава от компанията, но също така позволява на други продавачи достъп до нейната платформа. Как обаче да продавате на Amazon?

Ако не знаете как да направите това и искате да разширите бизнеса си, ще ви преведем през всичко, което трябва да знаете за видовете продавачи, колко таксува Amazon за продажба и как да се регистрирате в платформата.

Колко таксува Amazon за продажба в техния магазин?

Да си продавач в Amazon не е безплатно. Те ви таксуват за присъствие и за продажба, тъй като трябва да начислят комисионна, за да направят много от продуктите в техния каталог видими. Следователно това е едно от местата, където има толкова много статии. Но колко всъщност таксуват? Това е, което ще ви обясним по-нататък.

Месечен абонамент. Това са първите разходи, с които ще трябва да се сблъскате. Това е таксата, която Amazon начислява на всеки, който иска да бъде продавач в Amazon. Тоест „входната такса“, която ви позволява да продавате. Цената му е 39 евро на месец.

Референтна такса. Това е, което трябва да плащате на Amazon всеки път, когато извършвате продажба. Процентът зависи от категорията, в която е продуктът (следователно вашето търсене е намерило продукти, които бихте поставили в други категории). Освен това разликата в процента може да бъде от 5 до 45%. Комисионна за приключване на продажбата. Каквото и да продавате, те ще ви таксуват €0,99 за всеки продукт, независимо от цената.

Комисионна за продажба на стоки. Това се дължи на пазара, тъй като тук също могат да таксуват от 0,81 до 1,01 евро. Хубавото е, че е само за видео игри, софтуер, DVD, книги и музика.

продавач в амазон

Видове продавачи в Amazon

Преди да станете продавач в Amazon, трябва да знаете, че има два вида акаунти: индивидуален продавач и професионален. Всеки тип има различни условия и трябва да обърнете внимание на това, тъй като комисионните и стъпките са различни.

Индивидуален продавач

Самостоятелният продавач е някой, за когото Amazon смята, че няма да продаде повече от 40 артикула на месец. Освен това те трябва да плащат само когато действително продават и това може да е най-жизнеспособният вариант да започнете с тази страхотна платформа, защото наистина не знаете дали ще продадете нещо. Що се отнася до тарифите, които ви таксува, те обикновено варират от 5% до 45% на реферал/ (това зависи от категорията) и минималната оферта за затваряне на продажбата (която е фиксирана на 0,99 евро).

Професионален продавач

Ако предишният продава не повече от 40 артикула на месец, тогава в случай на професионален продавач, той ще трябва да продаде повече от тези артикули. И в замяна ще получите някои предимства на Amazon. Когато създавате акаунт за професионален продавач, можете да продавате във всички категории на Amazon (в случай на физическо лице ще бъдете ограничени). Освен това можете също да създавате нови продукти, да имате повече отчети, да качвате инвентара си… Какви са комисионните? Е, 7% такса за реферал. Нищо повече. Няма комисионни, които трябва да плащате повече.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published.