Фритюрници Варна

Какви професионални фритюрници да изберем – с едно или с повече гнезда?

218 0

В днешно време на пазара съществува богато разнообразие от най-различни продукти, които обещават примамливи възможности. Напълно валиден е този факт и за кухненските уреди. Например, ако търсите професионални фритюрници, ще срещнете много предложения от всякакъв тип. Фритюрниците се различават по метод на захранване, капацитет, мощност, допълнителни характеристики, производител, цена, качество. В тази статия обаче ще се спрем само на един от тези елементи, а именно – броят гнезда, който корелира с капацитета и с оптималното представяне на вашата кухня.

Фритюрник с едно гнездо

Ако заведението ви ще е малко или ще предлага ограничен брой хранителни продукти, изискващи пържене, то професионален фритюрник с едно гнездо е страхотен избор. При ограничен клиентски поток той ще бъде напълно достатъчен за нуждите на кухнята ви. Ще се изисква, обаче, смяна на мазнината всеки път, когато трябва да изпълните различна поръчка. Например, ако след пържените картофи ще слагате пилешки крилца, то ще трябва да смените мазнината. Но пък ако това са единствените два пържени продукта, които предлагате, този тип фритюрник няма да ви разочарова. Той ще бъде по-нисък като цена, което отчасти бива неутрализирано от фактора “разходи за олио/зехтин/т.н.”, но може би не напълно. От другата страна стоят…

Фритюрници с повече от едно гнездо

Те са идеалното решение за заети заведения, които обработват множество поръчки на ден и които имат редица предложения в менюто си. Ако имате пет-шест и повече продукта, които изискват пържене във фритюрник, то такъв с едно гнездо трудно ще ви свърши работа. Освен това при този тип уреди избягвате допълнителните разходи за мазнина за готвене. Позволявате обработка на повече поръчки едновременно, включително такива за ястия, които не могат да се пържат заедно – например, картофи и риба. С това се оптимизира работния процес и се улесняват готвачите. Не по-малко важно е, обаче, че така осигурявате допълнителна бързина на обработка на поръчките. Естествено, този тип професионални фритюрници с повече от едно гнездо са и малко по-скъпи. Плюс, вероятно ще харчат и малко повече електроенергия. Затова е необходимо да имате ясна представа колко и какво ще е натоварването на заведението ви.

В крайна сметка, решението не може да бъде категорично отсъдено в полза на единия или другия вид. Правилният избор е субективно нещо, което се основава на редица фактори. Ако ви трябва по-голям капацитет, по-мултифункционален уред и изпитвате по-голямо натоварване на кухненския персонал, то фритюрниците с повече гнезда са отлично решение. Ако обаче клиентският поток е по-нисък, менюто е по-малко и целите да похарчите по-ниска сума, за да се впишете в бюджета си, професионалните фритюрници с едно гнездо осигуряват чудесна възможност за всичко това.

Разбира се, във всеки един от случаите трябва да обмислим и останалите елементи, когато избираме фритюрник. Това са капацитет, мощност, качество и, естествено, цена. Те са неизменна част от взимането на решение за закупуване на какъвто и да е уред, а още повече – що се отнася до професионалното кухненско оборудване. Съответно, без значение колко ще са гнездата на фритюрника, уверете се, че закупувате висококачествен уред на най-подходящата цена.

Свързани статии

Нощна Варна от дрон

Posted by - 11.08.2023 0
Варна – Морската столица на България, най-големият град в Северна България и на българското Черноморие, както и трети по големина…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *