Фитнес добавки

Таурин – обичайно заподозряната енергийна съставка или нещо повече

90 0

Да, тауринът може да ви даде крила в един доста преносен смисъл. Що се отнася до бууст на енергия и увеличаване на концентрацията това е една от съставките, които се нареждат на челните позиции в класациите за ефективност. Ако беше другояче едва ли толкова енергийни напитки щяха да разчитат именно на него.

Тауринът обаче не е само средство за запалване на енергийния фитил и настоящото четиво се насочва именно към всички негови полезности, които го правят така популярен избор особено в света на спортните постижения. Затова и много популярни спортни магазини като Workout.bg предлагат богат избор от спортни хранителни добавки с таурин.

На първо място – що е то таурин

Това е абсолютно органична съставка, представляваща аминокиселина, отнесена към условно незаменимите. Условието за нейната есенциалност е дефицитът на аминокиселината в тялото, който всъщност не е особено често срещано явление. Като аминокиселина няма пряка значение за образуването на протеините, но има други важни роли в поддържането на витални процеси в тялото.

Основното значение на съставката за поддържане на нормалното здраве е в областта на хидратирането и балансирането на електролитите в клетките на нашия организъм. Други важни нейни свойства са свързани с нормалното храносмилане, благодарение на участието ѝ във формирането на жлъчните соли, както и регулацията нивата на някои минерали, подпомагане здравето на очите, централната нервна система и имунитета.

Какви предимства предлага приемът на таурин

Проучвания показват, че тауринът показва антиоксидантно и противовъзпалително действие, които могат да окажат благоприятно влияние върху инсулиновата чувствителност. Затова се смята, че съставката може да има благотворен ефект за намаляване на риска от диабет тип 2, както и да подобри справянето на организма с кръвните захари при подобни състояния.

Други изследвания водят до изводите, че съставката би могла да покаже благоприятно действие за здравето на сърцето чрез понижаване на холестерола, триглицеридите и високото кръвно.

Немалко са предимствата, които тауринът може да предложи на един активно занимаващ се с тренировки човек. Затова може да го откриете в множество суплементи, обещаващи конкретно действие за целите на ангажираните във фитнеса ентусиасти.

Проучвания показват, че съставката може да понижи мускулната отпадналост и умора, както и да допринесе за добрата регулация на температурата на тялото по време на интензивни физически активности. Небезизвестен е ефектът за подобряване на концентрацията, който може да бъде особено полезен по време на фитнес тренировка.

Потенциалът му се разкрива и в увеличаване производителността на мускулите, включително на тяхната физическа мощ, подпомагане предотвратяването на мускулни крампи и поддържане на добра хидратация. Ако искате да изпитате енергизиращия ефект на таурин в своите тренировки, може да се възползвате от страхотните оферти на Workout.bg

Свързани статии

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *