Варна 24 май празник - varnaonline.eu

24 май във Варна

79 0

24 май, денят на славянската писменост и българската просвета и култура, е любим ден на много варналии, тъй като в родния ни град (и в много други из България) има традиция за всички образователни институции (детски градини, начални училища, гимназии) , университети), да участват в парад на градския площад“.

Във Варна 24 май, като национален празник, се отбелязва с различни културни и образователни мероприятия. Обикновено тези мероприятия се провеждат в различни културни институции, като театри, галерии, музеи и други. Някои от тези мероприятия включват:

– Концерти на открито, на които участват местни и гостуващи изпълнители;
– Провеждане на тържествени церемонии в чест на националния празник;
– Изложби на артисти и творци, които показват своите творби;
– Конкурси за деца и младежи, свързани с културата и историята на България;
– Кулинарни фестивали, на които се представят традиционни български ястия.

Освен тези мероприятия, обществени институции като училища и библиотеки провеждат специални учебни програми и лекции, свързани с историята и културата на България, за да насърчат образованието и патриотизма.

Тези мероприятия обикновено са безплатни и отворени за всички, които искат да се присъединят към празненствата. Във Варна те се провеждат на различни места в града, като площади, паркове и културни институции.

Свързани статии

счетоводни услуги Варна | contolexvarna.bg

Счетоводни услуги гр.Варна

Posted by - 13.10.2023 0
Счетоводство. Обработка и систематизация на първична документация във всички области на счетоводството. Съставяне на консолидирани счетоводни регистри, изготвяне на счетоводни…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *