Нощна Варна от дрон

234 0

Варна – Морската столица на България, най-големият град в Северна България и на българското Черноморие, както и трети по големина в страната след София и Пловдив. Населението на града е 335 177 души към 31 декември 2017 г.

Градът е разположен на брега на Черно море, на около 400 км източно от София. Градът е основан през 6 век пр.н.е. от гръцки колонисти от град Милет. Варна е един от най-старите градове в Европа и е бил важен търговски център през Античността и Средновековието.

Варна е важен културен и туристически център на България. Градът има богата история и култура, които се отразяват в многобройните му музеи, театри, концертни зали и други културни обекти. Варна е и един от най-популярните морски курорти в България. Градът разполага с дълга крайбрежна алея, много плажове, хотели, ресторанти и други заведения.

Варна е един от най-красивите и интересни градове в България. Градът има богата история, култура и природа, които го правят привлекателен за туристи от цял свят.

Ето някои от най-популярните забележителности на Варна:

Археологически музей Варна
Морски музей Варна
Опера и балет Варна
Драматичен театър Варна
Културен център Варна
Катедралата Света Богородица
Морската градина
Зоологическата градина
Езерото Варна
Плажовете на Варна
Варна е един от най-добрите градове за живеене в България. Градът има развита инфраструктура, добра транспортна система, качествено образование и здравеопазване. Варна е и един от най-безопасните градове в България.

Ако търсите град с богата история, култура и природа, Варна е идеалният избор за вас.

Нощна Варна от дрон
Централната градска част

Източник: OtDron.com

Свързани статии

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *