Цена онлайн магазин гр.Варна и гр. София

Колко струва един уебсайт за електронна търговия?

92 0

Ако попитате „колко струва уебсайт за електронна търговия, ако посетите офис на IT компания в големите ни градове, като гр.Варна, гр.София или гр.Благоевград?“ Преди десет години отговорът би бил много. Въпреки това, благодарение на инструменти като WordPress, OpenCart и Magento, цената на уебсайт за електронна търговия е намаляла с порядъци и вече не е oферата от $10 000+, която беше преди. Въпреки това, той все още не е безплатен и ако планирате да продавате онлайн, разбирането колко струва един уебсайт за електронна търговия е от съществено значение, за да не разбиете бюджета си, преди дори да стартирате.

В тази публикация ще разгледаме проблема с цената на уебсайта за електронна търговия, така че да знаете точно какво можете да очаквате да платите, за да започнете да продавате онлайн.

Колко наистина струва един уебсайт за #електронна търговия?

💰 Цена на уебсайт за електронна търговия: Две части от пъзела

Когато става въпрос за цената на всеки уебсайт, има две основни категории, за които ще трябва да платите:

Инфраструктура – това са нещата зад кулисите, които захранват вашия магазин за електронна търговия. Ще ви трябва софтуер, за да предоставите на магазина си основната му функционалност, хостинг, който да го захранва, име на домейн, за да го направите достъпен за посетителите, и SSL сертификат за криптиране на данни.

Дизайн и функционалност – това са нещата, с които посетителите ще взаимодействат директно. Например дизайна на вашия магазин или раздаването на ваучери, които използвате, за да разширите имейл списъка си.

Докато се задълбочаваме във въпроса за цената на електронен магазин, ще разглеждаме разходите за инфраструктура, дизайн и функционалност.

Колко струва уебсайт за електронна търговия за бекенд инфраструктура?

Както споменах по-горе, има три основни части на бекенд инфраструктурата на вашия магазин:

Софтуер за електронна търговия

Име на домейн Хостинг

SSL сертификат

1. Софтуер за електронна търговия – безплатно или 30лв+ на месец. Вместо да кодират нещо от нулата, повечето магазини в днешно време използват предварително изградено, стандартно софтуерно решение, защото: Това е много по-достъпно. Не е нужно да се притеснявате толкова много за сигурността, защото има цял екип, посветен на поддръжката на софтуера. Има много различни платформи – CMS за електронна търговия. Но според числата трите най-големи са: WooCommerce, OpenCart и Magento. Тези три платформи ви помагат да създадете магазин по малко по-различни начини:

WooCommerce – това е безплатна платформа с отворен код и самостоятелно хоствана платформа, поддържана от WordPress, което означава, че ще я инсталирате на вашия собствен хостинг. Основният софтуер на WordPress също е с отворен код и е безплатен.

OpenCart – е също безплатна платформа: CMS с отворен код.

Като цяло, компромисът е, че WooCommerce е по-гъвкав и достъпен, докато OpenCart е по-прост и по-удобен.

Ако изберете WooCommerce, има нулева цена за основната функционалност, защото е безплатна (макар че вероятно ще искате да платите за някои разширения – повече за това по-късно).

Друга популярна опция за безплатна платформа за електронна търговия с отворен код е Magento, въпреки че не е толкова подходяща за неразработчици.

2. Име на домейн – $10 на година

Вашият домейн е основно постоянният адрес на вашия магазин в Интернет. Например името на нашия домейн е varnaonline.eu. Точната сума, която ще платите за име на домейн, варира в зависимост от регистратора на домейн, от който го купувате, и TLD на името на вашия домейн, което е частта, която идва след вашето име – напр. „.com“, „.org“ и др. Въпреки това, име на домейн „.com“ от вашия среден регистратор би трябвало да ви струва само ~$10 на година, а някои хостове дори ви дават име на домейн безплатно.

3. Хостинг – ~$7-$15 на месец. Aко искате да използвате една от самостоятелно хостваните платформи като WooCommerce или Magento, ще трябва да закупите собствен хостинг, за да захранвате софтуера. Ако тепърва започвате с магазина си и не продавате толкова много продукти, е напълно добре да използвате бюджетен хостинг в началото. Например препоръчваме A1, който има добра бюджетна опция за хостинг на WooCommerce. За повече информация вижте тук.

Свързани статии

Красотите на Варна от Дрон | varnaonline.eu

Ремонт на покриви – Варна

Posted by - 06.03.2024 0
Покривът – една от най-важните части на всяко жилище Покривите играят жизненоважна роля за защитата на домовете ни от елементите.…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *